V petek, 31.5.2024, bo potekal veliki praznični koncert “Srčni mozaik” Godbe Domžale v Poletnem gledališču Studenec z gostoma Slovenski oktet in Raiven. S programom, katerega rdeča nit bo »tradicionalno s pridihom sodobnosti«, bomo poskrbeli za unikaten koncert, prežet z ljudskimi melodijami in sodobnimi glasbenimi pristopi.

Predprodaja vstopnic preko spletne strani studenec.net, ali na telefonskih številkah 051 61 41 41 in 051 61 61 51: odrasli 15€, otroci do 14 let 10€. Plačilo je možno le z gotovino.

Godba Domžale deluje že od leta 1884 in vse od tedaj aktivno in nepretrgano sooblikuje živahen glasbeno-kulturni utrip občine Domžale. Danes Godba Domžale, ki jo od leta 2021 vodi Gregor Vidmar, sodi v sam vrh ljubiteljskih pihalnih orkestrov.

Praznični koncert Srčni mozaik z Raiven in Slovenskim oktetom bo skušal v poslušalcih ustvariti izvirno glasbeno izkušnjo, ki nagovarja tako ljubitelje sodobnejše glasbene interpretacije kot tudi bolj tradicionalno naravnan okus. Orkester bo izvedel bogat glasbeni program, ki združuje različne teme in stile, izzove raznovrstna čustva, poslušalcem pa bo omogočil potovanje skozi čas in prostor. Največ pozornosti bo namenjeno prepletu ohranjanja bogate slovenske kulturne dediščine ter spodbujanja kreativnosti in eksperimentiranja v glasbenem svetu. Z združitvijo ljudskih pesmi in novitet se bo tako ustvarila smiselna povezava.

Več informacij najdete tudi na spletni strani Studenec.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.