Imamo novega predsednika in upravni odbor

Vsako leto se vse članice, člani in naši podporniki zberemo na redni skupščini društva.

Letošnja skupščina našega društva je bila tudi volilna. Predčasno je namreč dosedanji predsednik naše godbe, Gregor Sušnik, zaradi osebnih razlogov odstopil s funkcije. Tako smo poleg vseh poročil predsednika, dirigenta, tajnika, blagajničarke in ostalih, ki vsako leto poročajo o delu v minulem letu, volili nov upravni odbor in druge funkcije našega društva. Naš novi predsednik je postal Jože Pavli, pri vodenju društva pa mu bo pomagal devetčlanski upravni odbor.

Veseli smo, da so se skupščine udeležili tudi naši upokojeni člani in gostje: direktorica Glasbene šole Domžale, Andreja Humar, predstavnik Prostovoljnega gasilskega društva Domžale, predsednica Društva narodnih noš in ohranjanja kulturne dediščine, Petja Orehek Jerman, predsednik Krajevne skupnosti Venclja Perka, Filip Andrić, in dva častna člana našega društva, Vera Banko in Tomaž Habe. Vsi gostje so zaželeli našemu društvu še veliko uspehov, sicer pa se je med prisotnimi razvilo kar nekaj debat, glavna o pomlajevanju našega orkestra. Na koncu se je dirigent Gregor Vidmar s posebnimi darili zahvalil članom dosedanjega upravnega odbora. Kot po navadi smo skupščino zaključili z zakusko v spodnjih, klubskih prostorih.

Novemu predsedniku in upravnemu odboru želimo dobro krmarjenje med izzivi birokratskega, organizacijskega in kadrovskega morja.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.