Letošnja, zaradi razmer nekoliko pozna skupščina je prinesla kar nekaj novosti v našo godbo. Novega vodstva in projektov se zelo veselimo.

Minuli petek je naše društvo izvedlo občni zbor ali, če hočete, skupščino. Letošnja je bila še posebej pomembna, saj smo na njej razrešili nekdanje vodstvo – predsedništvo Ane Pavlič in njenega upravnega odbora. Seveda smo hkrati pozdravili in izvolili novega predsednika društva, Gregorja Sušnika. Gregor, naš trobentač, vsestranski športnik in zelo spreten upravljalec našega dragocenega godbenega doma, je z evelikim optimizmom ugriznil v sicer zahtevno in odgovorno jabolko. Volitve so potekale soglasno in brez težav., tako da smo Gregorja kot predsednika in druga upravljalska telesa našega društva potrdili soglasno.

Draga Ana, hvala za ves vložen trud in za veliko predanost! Gregor, tebi pa želimo samo najlepše in najboljše, pa da volje ne bo zmanjkalo. Mi smo s tabo in za tabo!

Naj vam zaupamo še eno novost. V godbi bomo z novim šolskim letom začeli s poučevanjem godbenih inštrumentov. Več o tem si lahko preberete na novi podstrani »poučevanje«.

Le pogumno, veseli bomo vsakega, ki se nam bo pridružil!

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.