Vsako leto z velikim veseljem pričakujemo našo budnico. Letos je vse precej drugače.

Letošnja pomlad je zaznamovana z izrednimi razmerami zaradi nevarnega korona virusa. Kljub vsem ustavitvam družbenega življenja, godbenice in godbeniki nismo pozabili na našo godbo. Že v prvih dneh meseca marca smo prekinili z vajami in nastopi ter postavili inštrumente in uniforme v kot. Ves ta čas upamo, da se bo samoizolacija čim prej končala, in da se bomo kmalu vrnili na vaje, nastope.

V vsem čakanju, skrbi da ostanemo zdravi, pa se nevzdržno bliža 1. maj, ki nam pomeni izredno veliko. Zavedamo se, da letos budnice v obliki, kot je bila do sedaj, žal ne moremo izvesti. Vseeno smo se potrudili in z veliko energije ustvarili budnico, a na virtualen način. Priča bomo novejšim prikazom budnice kakor poteka vsako leto v Domžalah, zraven pa bodo dodani izseki iz prejšnih let. Vabljeni, da si vse skupaj ogledate 1. maja, lahko že ob 6. uri zjutraj, ali kasneje na kanalih youtube in FB. Upamo da vam bo všeč, in da boste doživeli kontakt z nami, pa četudi na daleč. 

Ostanite zdravi in srečno!

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.