V Godbi Domžale smo izjemno veseli, da bo s koncertom v soboto, 21. 8., v Češminovem parku v Domžalah končno zaživela ideja big banda, ki se je med domžalskimi glasbeniki kalila že vrsto let, v zadnjem času pa mu je začetek delovanja zaustavila epidemija.

Big band Godbe Domžale je nova sekcija godbe, ki je večinoma sestavljena iz njenih rednih članov – saksofonistov, pozavnistov in trobentačev ter profesionalne jazz ritem sekcije. Namen big banda je ponuditi poslušalcem zvrst glasbe, ki je do sedaj v Domžalah in okolici še niso okusili in navdušiti mlade za glasbeno izobraževanje ter vključevanje v kulturna društva kot je Godba Domžale.

Na premiernem koncertu bo Big band Godbe Domžale poskušal občinstvo navdušiti z mešanico popa, rocka in jazza, na odru pa se jim bo pridružila vrhunska vokalistka, prav tako domžalčanka, Ajda Stina Turek, ki poslušalcev zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Umetniški vodja big banda je naš dolgoletni član, saksofonist, Lan Timotej Turek.

Toplo vabljeni torej v soboto, 21. 8., ob 19:00 v Češminov park v Domžalah. Vstop bo brezplačen, zaželjeni pa so prostovoljni prispevki. Za sedišča bo obvezen pogoj PCT.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.