Občina Domžale in Godba Domžale vabita na tradicionalni praznični koncert in proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnih praznikih. Vstop je prost, seveda ne pozabite na dokazila o PCT pogojih.

Po (pre)dolgem premoru zaradi vsem znanih razlogov, se godba vrača s tradicionalnim prazničnim koncertom. Koncert ne bo poseben samo zaradi vrnitve orkestra in publike v Športno dvorano Domžale, temveč tudi zato, ker bo to prvi koncert novega dirigenta Gregorja Vidmarja. Godbenice in godbeniki so se z velikim veseljem in pričakovanjem pripravljali na ta pomemben projekt kljub temu, da so vaje zaradi pestrih pogojev in okoliščin potekale zelo prilagojeno. Vseeno je pred nami pester program, ki bo izveden s predanostjo in odgovornostjo do najboljše, domače publike. Verjamemo, da bo najstarejše domžalsko društvo tudi z odličnim povezovalcem Tonijem Cahunkom in zvezdniškim Omarjem poskrbela, da bo večer nekaj posebnega.

Veseli smo, da bo naš tokratni gost pevec, kitarist in kantavtor Omar Naber je stalnica na slovenski glasbeni sceni in sodi med najboljše slovenske vokaliste. Navdušuje nas vse od leta 2004, odkar je zmagal na tekmovanju Bitka talentov. S pisanjem avtorske glasbe je začel pri šestnajstih letih, širšo medijsko prepoznavnost pa je dosegel konec leta 2004 z zmago na Bitki talentov ter naslednje leto z nastopom na Emi. S pesmijo Stop je tudi zmagal in istega leta zastopal Slovenijo na izboru za Pesem Evrovizije. Konec leta je izdal svoj avtorski prvenec s preprostim naslovom Omar. Album se je prodal v več kot 10.000 izvodih. V tem letu je Omar zabeležil veliko nastopov tudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, v Srbiji, Italiji, Avstriji, Ukrajini, Španiji in na Slovaškem.

Leta 2005 je bil najbolj predvajani avtor v Sloveniji, kot izvajalec pa leta 2006 nominiran za medjsko nagrado Viktor. Tretjo avtorsko ploščo, Kareem, je izdal naslednje leto, leta 2014 pa izdal svojo četrto avtorsko ploščo, hkrati v Sloveniji in Angliji. Leta 2017 je ponovno zmagal na Emi s pesmijo On My Way in zopet zastopal Slovenijo v Kijevu na 62. tekmovanju za Pesem Evrovizije.

Redno se udeležuje dobrodelnih prireditev in koncertov. V zadnjem obobju je sodeloval pri dobrodelnem projektu SLOVE’N’AID in pri skladbi En svet skladatelja Žige Pirnata. Mladim glasbenim talentom pomaga z nasveti in izkušnjami pri razvoju njihovih potencialov in je s svojim avtorskim pristopom vzor marsikomu, ki si utrjuje pot na glasbeno sceno.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.