Izvajati samostojni koncert na velikem odru Športne dvorane Domžale pred številno živo publiko je nekaj posebnega. To doživetje nam je bilo spet dano v nedeljo, 26. decembra.

V trenutnem težkem obdobju naše družbe je za organizacijo prireditev potrebnih veliko več veščin, sposobnosti in urejanja podrobnosti kot nekdaj. Kljub temu nam je s pomočjo Občine Domžale, seveda ob upoštevanju vseh pogojev, uspelo izvesti celovečerni praznični koncert ob Dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnih praznikih.

Prvi del koncerta pod taktirko našega dirigenta Gregorja Vidmarja smo izvedli samostojno. Občinstvo v dvorani je po slovenski himni slišalo fanfare, koračnico, Straussovo Kaiser Walzer, skladbo z božičnim napevom ter Rock Symphony, ki je stilno napovedala osrednjega gosta koncerta. Pevec Omar Naber je v dvorano prinesel dodatno energijo in zapel nekaj svojih največjih hitov, tudi obe evrovizijski Stop in On My Way. Svoje vokalne veščine je še bolj dokazal s pesmimi legendarne skupine Queen. Občinstvo je bilo vidno navdušeno in z zadnjim dodatkom koncerta We are the Champions z lučkami še dodatno začaralo že tako čudovito atmosfero.

Brez pretiravanja lahko rečemo, da bomo imeli ta koncert še dolgo v spominu. Najlepša hvala vsem podpornikom, zvesti publiki, ki nas je v teh težkih časih brezkompromisno podprla. Hvala tudi dirigentu Gregorju Vidmarju za odlično pripravo orkestra, Omarju Naberju, ter povezovalcu Toniju Cahunku, ki je brez težav rešil na videz še tako brezizhodno situacijo. 

Matej

Fotostudio Majhenič

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.