Glasbeno-športni spektakel je več kot uspel

Prve dni v juniju je bilo Poletno gledališče Studenec polno zasedeno z dogodki, nastopajočimi in gledalci. Zadnji dogodek v tem sklopu je bil naš koncert z gosti Kvatropirci. Priča smo bili odlični atmosferi, tematiki koncerta in posebnemu olimpijskemu gostu.

Če so bili gledalci vnaprej obveščeni, da bodo osrednji gostje koncerta Olimpijski plamen Kvatropirci, pa zagotovo niso poznali posebnega gosta. Po nekaj uvodnih skladbah Godbe Domžale je iskrivi povezovalec, Saša Jerkovič, napovedal našega vrhunskega smučarskega skakalca, Ceneta Prevca. Cene se je izkazal kot odkrit, pronicljiv in izredno duhovit sogovornik, ki je s svojo energijo čudovito dopolnil že tako športno obarvan večer. Godbenice in godbniki smo izvrstno pripravili program, poskrbeli smo za primerne priredbe skladb in rezultat skupaj z vedno prepričljivimi Kvatropirci je bil navdušujoč. Tomaž, Samo, Albin in Matej so se z godbo in z dirigentom Gregorjem Vidmarjem zelo ujeli, kar je bilo čutiti po energiji, ki so jo prejemali gledalci ves koncert. Olimpijska in druga športna tematika, ki je bila očitna skozi skladbe One Moment in Time, Chariots of Fire, Olympic Fanfare, We Will Rock You, We are the Champions, Amigos Para Siempre in druge, je več kot navdušila občinstvo. Na koncu nastopajočih z neskončnim aplavzom sploh niso spustili z odra.

Olimpijski plamen predstavlja projekt, ki bi ga bilo vredno izvesti še ob drugi priložnosti in dokazuje, da Godba Domžale ne predstavlja le kakovostnega orkestra, ampak tudi organizacijsko zelo uigrano in sposobno ekipo.

Fotostudio Majhenič

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.