Minulo junijsko soboto se je v dopoldanskih urah iz Slamnikarskega parka za Občino Domžale slišalo veliko različnih in zanimivih inštrumentov. Naša godba in glavni organizator, trobentač Daniel Savnik, sta s pestro paleto nastopajočih publiki predstavila različne zvoke iz glasbenega sveta. Skozi zabavno povezovalno besedo se je spretno sprehajala godbenica Polona Mežnar.

Predstavili so se nam Domžalski rogisti, posebna in unikatna zasedba lovskih rogov, ki deluje že več kot tri desetletja. Redno se udeležujejo mednarodnih tekmovanj, tako se bodo tudi letos jeseni udeležili tekmovanja lovskih rogistov v Nemčiji. 

Slišali smo tudi kvintet flavt, ki ga sestavljajo: Anja Mihelčič, Eva Štrekelj, Neža Kržan, Annemarie Glavič in Vesna Kerč. Dekleta so nam predstavile skladbi New York, New York in Zemlja pleše. Poslušalci so ob znanih melodijah zelo uživali in si privoščili celo nekaj pozibavanja.

Zasedba Bad Guy je zasedba Glasbene šole Domžale pod vodstvom Jane Pavli Per. Skupina mladih glasbenikov je zasedbo naslovila z naslovom skladbe, ki so nam jo tudi predstavili. Gre za priredbo velike uspešnice Billie Elish in je bila prvotno narejena za delavnice za mlade pihalce na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Na oboi so nastopili Lana Špelca Grad, Maša Tarle, Jana Pavli Per, na flavti Monika Medved in Juš Tarle, na klarinetu Jerca Per in Aron Hausmaister, na trobenti Anže Pečnik in na evfoniju Tilen Per.

Največje presenečenje dogodka je bil premierni nastop Ansambla Godbe Domžale. Narodnozabavni ansambel v sestavi Dušan Drobnič na harmoniki, Bine Drobnič na tubi, Jošt Osolin na trobenti, Gregor Banko na klarinetu in Hervin Jakončič na kitari je požel ogromen aplavz in navdušenje vseh prisotnih. 

Slišali smo še Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Domžale, ki je z Godbo Domžale z ramo ob rami prikorakal na prizorišče. Pod vodstvom Damjana Tomažina smo slišali vrsto znanih in lepih melodij. Člani orkestra so učenci oddelkov trobil, tolkal in pihal od 4. razreda dalje, sicer pa je povezava z našo godbo močna. Med drugim se je marsikateri član Godbe Domžale kalil v vrstah mladinskega orkestra. 

Za konec smo godbenice in godbeniki združili moči s članicami in člani Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Domžale in jih na ta način povabili v svoje vrste. Poslušalcem smo med drugim predstavili tudi poučevanje godbenih inštrumentov in prihajajočo, že 140. obletnico našega delovanja. 

Razlogov in možnosti za druženje z nami je torej več kot dovolj. Od tega, da se nam lahko pridružite na vajah in na nastopih do tega, da nas podprete kot občinstvo. Kot omenjeno, bo naslednje leto za nas še posebej praznično, saj se zelo veselimo okroglega rojstnega dne najstarejšega domžalskega kulturnega društva.

Praznujte skupaj z nami.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.