• Pozdrav iz Domžal

  Ker si želimo ob 140. jubileju povezati naš domači kraj, bomo v soboto, 1.6.2024, organizirali vsedomžalsko druženje v Slamnikarskem parku. Mi bomo poskrbeli za celodnevni potek kulturnega programa, vi pa za radostno druženje. Pri praznovanju pa se nam bodo pridružili tudi prijatelji iz Slamnikarskega muzeja Domžale, ki na ta dan praznujejo slamnikarski praznik. Lepo vabljeni,…

 • Slavnostni koncert Godbe Domžale ob 140-letnici

  V petek, 31.5.2024, bo potekal veliki praznični koncert Godbe Domžale v Poletnem gledališču Studenec z gostoma Slovenski oktet in Raiven. S programom, katerega rdeča nit bo »tradicionalno s pridihom sodobnosti«, bomo poskrbeli za unikaten koncert, prežet z ljudskimi melodijami in sodobnimi glasbenimi pristopi.

 • Slavnostna akademija ob 140-letnici Godbe Domžale

  Godba Domžale ob jubilejih podeljuje društvena priznanja ter priznanja Zveze slovenskih godb. 30.5.2024 bo v večernih urah v KD Franca Bernika potekala slavnostna akademija s kulturnim programom, ki bo služila tudi kot uvertura v slavnostno trodnevje ob godbenem jubileju.

 • Kdo se tam oglaša?

  Že tretje leto zapored po okriljem KD Domžalski rogisti in njihovega umetniškega vodje Daniela Savnika poteka projekt Kdo se tam oglaša? Njegov namen je integracija mladine, predvsem tiste iz Glasbene šole Domžale, v domžalska kulturna društva. Pri KD Godba Domžale smo podmladka vedno veseli, zato bomo z veseljem tudi letos sodelovali pri projektu in se…

 • Prvomajska budnica

  Osrednji dogodek godbenega leta je vsekakor prvomajska budnica. S pričetkom v Depali vasi ob 6:00 bomo godbeniki pričeli z bujenjem občanov Domžal v Praznik dela. Pridružite se nam na poti skozi Domžale, osrednjem dogajanju pri Kebru in celodnevnem prvomajskem rajanju.

 • Osrednja občinska proslava ob Dnevu boja proti okupatorju

  27.4.2024 se bomo domžalski godbeniki udeležili tradicionalne proslave ob Dnevu boja proti okupatorju v Domu krajanov v Žejah. Mi, ki uživamo svobodo, smo odgovorni za to, da se nikoli ne pozabi hrabrih dejanj bork in borcev, zato vljudno vabljeni na kulturno prireditev ob obeležju državnega praznika.

 • Srčni pogovori z Godbo Domžale: “Godbenice v moški družbi”

  Srčni pogovori so pionirski projekt Godbe Domžale v sklopu praznovanja 140. obletnice društva. Na okroglih mizah se bodo zbrali sogovorci iz godbenih vrst, voditelj Matej Primožič pa bo z njimi vsak mesec obravnaval eno izmed področij godbenega življenja. V mesecu marcu se nam pridružite ob pogovoru z naslovom Godbenice v moški družbi. V zadnjih desetletjih…

 • Srčni pogovori z Godbo Domžale: “Godba ni samo glasba”

  Srčni pogovori so pionirski projekt Godbe Domžale v sklopu praznovanja 140. obletnice društva. Na okroglih mizah se bodo zbrali sogovorci iz godbenih vrst, voditelj Matej Primožič pa bo z njimi vsak mesec obravnaval eno izmed področij godbenega življenja. V mesecu marcu se nam pridružite ob pogovoru z naslovom Godba ni samo glasba, temveč da so…

 • Praznični koncert Godbe Domžale

  Občina Domžale in Godba Domžale vas vabita na praznični koncert Godbe domžale ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnih praznikih. Dogodek bo potekal v torek, 26. decembra 2023, s pričetkom ob 19. uri v Športni dvorani Domžale. Vstop je prost! Lepo vabljeni.

 • KUHNA NA PLAC’

  Domžalska Kuhna na plac’ svoje lonce odpira vsako prvo soboto v mesecu, od aprila do oktobra na domžalski tržnici. 2.9.2023 bomo tržnično kulinarično dogajanje popestrili tudi domžalski godbeniki. Vabljeni, da se nam pridružite nekaj minut pred 11. uro ob dobri pijači, jedači in glasbi.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.