• KUHNA NA PLAC’

  Domžalska Kuhna na plac’ svoje lonce odpira vsako prvo soboto v mesecu, od aprila do oktobra na domžalski tržnici. 2.9.2023 bomo tržnično kulinarično dogajanje popestrili tudi domžalski godbeniki. Vabljeni, da se nam pridružite nekaj minut pred 11. uro ob dobri pijači, jedači in glasbi.

 • TRADICIONALNO SREČANJE INVALIDOV V ŠPORTNI DVORANI DOMŽALE

  Medobčinsko društvo invalidov Domžale pod svojim okriljem že 48 let združuje invalide iz občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin. Godbeniki Godbe Domžale se vsako leto srčno odzovemo na njhovo vabilo na septembrsko tradicionalno srečanje invalidov. Letos nas lahko tako ujamete v soboto, 2.9.2023, ob 10. uri na ploščadi pred Športno dvorano Domžale.

 • 100 LET PGD PŠATA – DRAGOMELJ

  PGD Pšata – Dragomelj je bilo ustanovljeno leta 1922. Na njihov vzklik “Na pomoč!” se bomo ob častitljivi okrogli obletnici odzvali z našimi inštrumenti tudi mi. Vabljeni k ogledu slavnostne parade 15.7.2023 ob 18h v gasilski dom Pšata – Dragomelj.

 • ARBORETUM VOLČJI POTOK Z RADIEM OGNJIŠČE

  Ob rojstnem dnevu Republike Slovenije vsako leto poteka maša za domovino pod okriljem Radia Ognjišče. Letos jim bomo pri proslavi na pomoč priskočili domžalski godbeniki z lahkotnim poletnim programom. Vabljeni, da dan državnosti preživite v naši družbi v Arboretumu Volčji Potok od 10. ure dalje.

 • JUHU, POČITNICE! – KONCERT GODBE DOMŽALE

  Na večer zadnjega šolskega dne se bodo v bližini OŠ Domžale v Češminovem parku razlegli zvoki znanih napevov in veselih melodij ter naznanili uverturo v brezskrbno poletje. Vljudno vabljeni na koncert Godbe Domžale na prostem, 23.6.2023 ob 19:30 uri! Dobimo se v Češminovem parku v Domžalah.

 • DOMŽALSKI BOLŠJAK

  V letošnjem letu je Občina Domžale dobila novost – čisto svoj bolšji sejem! Poteka vsako tretjo nedeljo v mesecu med 9. in 13. uro v Češminovem parku. Junija ga bomo popestrili tudi domžalski godbeniki!

 • KDO SE OGLAŠA?

  Predstavljena bo pestrost različnih inštrumentov našega društva katerim se bo pridružilo tudi nekaj gostov. Kateri zvok pa najbolj odgovarja vam?

 • DEŽELAK JUNAK

  Miha Deželak z Radia 1 se tudi letos odpravlja na dobrodelno popotovanje preko Slovenije! V 7. etapi bodo Domžale njegova končna postojanka, kjer domžalski godbenice in godbeniki seveda ne smemo manjkati. Vabljeni, da z dobrodelno noto pričakate Deželaka tudi vi!

 • TRADICIONALNI PRAZNIČNI KONCERT

  Tudi letos vas vabimo v Športno dvorano Domžale na praznik, 26.12., ob 19. uri Priprave na naš samostojni koncert ob koncu leta so na vrhuncu. Veselimo se koncerta, ki nas in vas, dragi poslušalci, odnese v pravo praznično vzdušje. Letos smo z dirigentom Gregorjem Vidmarjem v goste povabili sopranistko Mojco Bitenc in tenorista Blaža Gantarja.…

 • GREMO V OPUZEN (HR)!

  Čaka nas štiridnevno gostovanje v Dalmaciji Prijateljska godba iz Opuzena nas je povabila na praznovanje 75-letnice njihovega delovanja. Seveda smo se z veseljem odzvali, tako da v prvem tednu avgusta odhajamo proti hrvaškemu delu reke Neretve.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.