Tudi letos smo si želeli, da bi korona in vsi posledični ukrepi popustili. Deloma smo bili uslišani, saj smo lahko izpeljali budnico, a s prilagojeno udeležbo in načinom.

Glede na ukrepe in praktično razmišljanje kako bi budnico izvedli v vsaj približno tradicionalni obliki, smo tudi na pobudo Zveze slovenskih godb zasnovali poseben način. V godbi smo oblikovali tri zasedbe z desetimi člani. Vsaka ekipa posebej je začela s svojim delom povorke na drugi začetni točki v Domžalah, vsi pa so zaključili svojo povorko v Gostilni Keber, kjer jih čakal tradicionalni golaž. Kakorkoli že obrnemo, po dolgem času smo neskončno uživali v živem nastopanju in korakanju po domžalskih ulicah. In kaj je bilo najlepše? Ves čas so nas ob poti navdušeno pozdravljale domžalčanke in domžalčani, kar nam je prineslo še dodatne energije in zagona.

Hvala vsem za veliko podporo! Upamo, da se bomo kmalu, v polni zasedbi lahko udeleževali vaj, kar bi pomenilo, da bodo na vrsto hitro prišli tudi koncerti.

Veliko zdravja vsem!

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.