Novice

135-letnica društva in

90-letnica godbenega doma

Po zelo uspšeni prvomajski budnici bomo v mesecu maju konkretno zakorakali v praznovanje naše obletnice. Izvedli bomo slavnostno akademijo s podelitvijo vseh ''notranjih in zunanjih'' priznanj ter s predstavitvijo zgoščenke, ki smo jo izdali lani in zanjo prejeli priznanje najboljše zgoščenke 2018, ki ga podeljuje Zveza slovenskih godb. 17. maja pa bomo izvedli samostojni koncert v Športni dvorani z Leo Sirk!

135 let je dolga doba, še posebej če govorimo o ljubiteljski dejavnosti. S ponosom se lahko pohvalimo, da ta doba  pomeni neprekinjeno delovanje društva, ki zelo zaznamuje Domžale in širši slovenski prostor. Ker je prav, da se na vsake nekaj let društvo zahvali najbolj izstopajočim članom in njihovim podpornikom, smo izvedli slavnostno akademijo v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. S spretno predstavitvijo lani izdane zgoščenke Luka z (z)godbo in podelitvijo Gallusovih priznanj JSKD ter internih priznanj, smo med drugim podelili tudi dva nova statusa častnega članstva. To sta postala Vera Banko in Anton Savnik kot dolgoletna podpornika godbe. Pridružila sta se ostalim častnim članom, Tomažu Habetu, Tonetu Juvanu, Urošu Slavincu in Romanu Kosu. Izdali smo tudi praznično dvojno zgoščenko, na kateri je več kot dvajset živih posnetkov s koncertov zadnjih petih let.

V petek, 17. maja, pa pripravljamo še slavnostni koncert v Športni dvorani Domžale z gostjo Leo Sirk. Vstop je prost, vljudno vabljeni!

Spremljajte nas na vseh kanalih: FB, Instagram in Youtube in izvedeli boste marsikaj!

 

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart