Novice

Izguba častnega člana in snemanje

Zelo smo se veselili minulega vikenda, 10 in 11. marca, pa nas je presunila žalostna vest.

Žal je prezgodaj zaključil življenjsko pot častni član naše godbe, Stane Kovač, za prijatelje Kebrov Stane. Bolezen ga je premagala že v 56. letu starosti. Globoko pretreseni smo se v soboto udeležili pogreba in odigrali nekaj žalostnih ter na željo domačih tudi bolj živo Na Golici, ki jo je Stane oboževal. Kebrov Stane, počivaj v miru, v našem spominu in zgodovini našega društva boš zapisan s krepkimi črkami.

Sicer smo za ta vikend planirali snemanje zgoščenke v sodelovanju s solistom na evfoniju, Lukom Einfaltom. Snemalni načrt smo morali zaradi pogreba nekoliko spremeniti in skrajšati, a nam je kljub vsemu uspelo posneti vse skladbe, ki smo jih načrtovali. Snemali smo v Kulturnem domu Radomlje, za kar se zahvaljujemo Krajevni skupnosti Radomlje, tonski mojster je bil Dominik Krt, sicer pa je kot po navadi godbo skozi snemalni izziv vodil dirigent Damjan Tomažin. Zdaj čaka Luko in Damjana veliko dela za mešalno mizo, a vseeno upamo, da bo zgoščenka kmalu ugledala luč sveta.

Za slovenski glasbeni trg bo to verjetno prva take vrste, saj krepko primanjkuje notnega in audio materiala za pihalni orkester in solo evfonij. S to zgoščenko želi Luka Einfalt z našo pomočjo kot diplomirani pedagog evfonija popularizirati inštrument in dokazati, da gre za enakovreden inštrument za vse, tudi klasične zvrsti, ne le za stereotipno vlogo v narodnozabavnem ansamblu.

Seveda vas bomo o izidu obvestili, do takrat pa bomo izvedli še kar nekaj vaj in nastopov. Sledite nam na fb profilu, na tej strani ali kar v živo smiley.

 

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart