Novice

Naš zaključek leta

Za nami je zagotovo lepo in uspešno leto 2017. Zaključili smo ga s pomočjo gostje našega koncerta, Nuške Drašček

Z nekaj jazza in slovenskimi k popevkami smo 26. decembra lepo obarvali praznični večer. Super so se odrezali tudi vsi člani naše godbe. Med njimi so posebej zasijali: Andrej Omejc in Lan Timotej Turek na saksofonu, Enej Nik Juran na marimbi in Matevž Zlatnar na krilnici. Ne moremo mimo našega častnega člana, ki je prav tako sedel med poslušalci, Tomaža Habeta. Večer je skupaj z vezno besedo povezala Mojca Krajnc, skozi večer pa nas je kot vedno vodil naš dirigent, Damjan Tomažin. Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem vam, poslušalci, ki ste nas letos presenetili v še večjem številu kot po navadi. Hvala vam za podporo in vestno spremljanje našega dogajanja.

Leto 2017 je bilo zelo uspešno za naše godbenike in godbenice, kot tudi za vse skupaj. Začeli smo z igranjem na slovestnosti Tomaža Habeta, igrali na podoknicah, kar nekaj je bilo okroglih, pa pust pust širokih ust, potem smo se začeli pripravljati na pot v Španijo, kjer smo uspešno predstavljali našo državo.  Po rahlem predahu smo pomagali Zvezi slovenskih godb in aktivno sodelovali pri predvodniškem tečaju, v popolnoma polni Športni dvorani Domžale izvedli spektakel: »Godba v gibanju«, nastopali na domžalski tržnici in na zaključku Plesne šole Miki. Otvorili smo tudi Kino pod zvezdami v Češminovem parku, se v Češminovem parku povezali s sosednjo Mengeško godbo in polepšali začetek šolskega leta, ponovno smo popeljali siroto Annie na odrske deske kulturnega doma Radomlje, pa seveda igrali na Veliki planini, za naše gasilce, invalide, starejše občane iz doma starejših občanov Domžale ... Za martinovo smo se potepali tudi po Ptuju. In konec leta uspešno zaključili z našim tradicionalnim Prazničnim koncertom.

Naši godbeniki so tudi lepo polepšali leto 2017: med nami imamo zlate glasbenike (Enej Nik Juran, Tilen Zlatnar, Annemarie Glavič, Andrej Omejc), pa pokalnega prvaka v plesu (Janez Štrukelj). Preteklo leto smo tudi metali riž, Tjaša Križnar ah, zdaj  Špernjak ... Pa seveda še najlepše novice: za naš najmlajši podmladek so poskrbeli naša skasofonistka Andreja in 3 očki: Primož, Daniel in Ivo. Na še veliko takih srečnih novičk!

Tako, sedaj smo se poslovili od leta 2017, 2018 pridi! Ampak šele čez 14 dni, ko bo konec naših »počitnic«. Mi se že veselimo! :)

 

Polona Mežnar

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart