Novice

¡Y viva España!

Sinočnja vrnitev domov je bila še srečnejša kot odhod v Španijo! :)

 

Dolga pot domov se je normalno iztekla, tako da smo se z avtobusom srečno vrnili že s tretjega mednarodnega festivala v nekaj letih, s festivala Magdalena v Španiji. V družbi japonske, belgijske, švicarske, avstrijske in češke godbe smo ponosno zastopali domžalske in slovenske barve. V petih dneh bivanja v mestu Castellon smo kar osemkrat sodelovali na velikih povorkah, kjer nas je vse skupaj spremljalo več kot 50.000 ljudi. Res neverjetna pozornost prebivalcev sredozemskega mesta med Barcelono in Valencio, ki so festival Magdalena vzeli kot svoj osrednji praznik. Na zabave polnih ulicah je bilo videti kostumske stvaritve, folklorne skupine in zelo raznolike glasbene zasedbe otrok in odraslih iz celega sveta. Znotraj te pisane mešanice sodelujočih smo se predstavile tudi domžalske godbenice in godbeniki. Kot sta ocenila predsednica Ana Ivanšek in dirigent Damjan Tomažin, je za nami zelo doživetih pet dni, v katerih je bilo veliko resnega nastopanja, nekaj pa tudi zabave in neprecenljivega druženja, ki je člane Godbe Domžale še bolj povezalo. Gre tudi za neprecenljivo izkušnjo opazovanja drugih orkestrov sveta, ki imajo v svojih nastopih ravno tako veliko izdelanega show programa.

Organizatorji festivala in agencija, ki Godbo Domžale zastopa v tujini, so bili z našimi nastopi izredno zadovoljni, tako da tokratna Španija zagotovo ni bila naše zadnje gostovanje.

Godba Domžale bo še z večjo motivacijo nadaljevala z vadbo show programa in obljubljamo vam, da bo tudi naš samostojni koncert 20. maja nekaj posebnega.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart