Novice

Hola!

Drugi dan španske turneje se izteka. Pred nami sta še dva dneva zabave.

Po dolgih 24 urah vožnje smo le prispeli v mesto Castellon, nekje med Barcelono in Valencio. Zaradi gostega prometa na poti je bil naš prihod nekoliko pozen, zato smo prvi dan lahko počivali. Zdaj so za nami že trije nastopi v centru mesta. Velik vtis je na nas naredila današnja povorka, ki je trajala skoraj uro in pol. Ob avenijah in ulicah mesta nas je spremljalo ogromno število ljudi - ocenjujemo, da je šlo za več kot 10.000 gledalcev, ki so navdušeni nad našim nastopom vzklikali, ploskali in plesali. Skratka, Španija se zabava in žura, mi pa ji z največljim veseljem pomagamo :)

Nekaj naših najpogumnejših godbenikov je od blizu poskusilo Sredozemsko morje, sicer pa je vzdušje enkratno in komaj čakamo na naslednje nastope, ki nas čakajo jutri in v nedeljo.

Pozdrav v Slovenijo!

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart