Novice

Pester december kot dobra popotnica za leto 2017

Mesec december, tako čaroben in poln veselih ljudi, je bil letos za nas godbenike nekaj prav posebnega. Ne samo, da smo leto zaključili z odprtjem novega okna v glasbenem ustvarjanju-z muzikalom, temveč smo odigrali kar tri novoletne koncerte.

Tradicionalni 26. december tokrat ni bil ne prvi ne drugi, temveč tretji koncert po vrsti. Še zdaleč pa to ni pomenilo, da bi bil slabši. Ravno nasprotno. V zgodovino Godbe Domžale se je zapisal kot najbolj obiskan novoletni koncert kdajkoli. Domžalska športna dvorana je pokala po šivih, našteli smo več kot 1.000 poslušalcev! Glasbeni večer je po samostojni prvi polovici koncerta polepšal sam Alfi Nipič. S svojim stasnim glasom je prinesel nostalgijo v misli, ko se je v ozračje vila pesem Silvestrski poljub. V pestrem glasbenem programu so se pridružile še njegove skladbe Štajerc, Bog te živi in Poljane dom prelepih dni. V dvorani je kar vršalo od navdušenja vsakokrat, ko je na oder stopil glasbeni mogotec. Lahko domnevamo, da mu je navdušenje in sproščenost dvorane tako segla v srce, da je za konec naredil nekaj, česar naj ne bi še nikoli – s celotno dvorano je acapella zapel refren Silvestrskega poljuba.

Hvala vsem vam, drage poslušalke in poslušalci, za obisk vseh koncertov in nastopov. Z vašo podporo in navdušenjem še raje stopamo po cestah in vam igramo vesele melodije. Hvala vsem glasbenikom, ki ste nam kakorkoli pomagali pri izvedbi nastopov. Brez vaše dobrodušnosti in prijateljstva, ki smo si ga ustvarili z vami, bi bila marsikatera skladba nepopolna ter manj čarobna. Hvala vsem zunanjim podpornikom. Z vašo pomočjo ti nastopi ne bi bili možni. In navsezadnje hvala tudi novopečeni (letos) predsednici, saj uspešno vodiš glasbeno barko skozi valove časa. smiley

Naj vam zaupamo znano misel: »Kdor glasbo ima rad, je srečen in bogat«, zato vam vsi godbeniki v novem letu želimo z glasbo okrašene dneve polne zdravja in sreče. Se vidimo v letu 2017!

 

Klara

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart