Novice

Junijsko slovo

Čeprav smo našo osrednjo dejavnost kolekcije pomlad/poletje 2016 predstavili že v mesecu maju, smo si v prvem poletnem in zadnjem (uradno) delovnem mesecu pošteno prislužili prihajajoče počitnice.

Dirigent Damjan Tomažin ter novopečena predsednica Ana Ivanšek sta v začetku junija nastopila kot gosta v oddaji Ta veseli dan TV Veseljak. V polurnem intervjuju sta dodobra predstavila zgodovino, delovanje ter aktivnost KD Godba Domžale. Odgovore na vprašanja kam vse smo že potovali, kakšen pomen se skriva za barvami naše uniforme, koliko je star naš najstarejši član in še mnoge druge lahko slišite na televizijskem posnetku pogovora z našima predstavnikoma.

                                                         

Vonj prihajajočega poletja nas je v sredini meseca že privabil bližje slovenski obali, ko smo se udeležili slavja ob prazniku češenj v Goriških Brdih. O izletu ste si na naši spletni strani več že lahko prebrali s strani naše flavtistke Neže.

                                                         

Še v isti sapi pa smo že naslednji dan otvorili finale ameriškega nogometa - Final Touchdown. V spremstvu kamniških mažoretk smo z našim dobro izdelanim show programom in naborom koračnic pokazali podporo domžalskim tigrom. Ti so se za 3. mesto prve slovenske lige pomerili proti ekipi iz Maribora ter bili po hrabrem boju primorani priznati premoč nasprotnika.

                                                         

 

Kdor nas je obiskal na pomladnem koncertu s klapo Cambi ve, da smo že tam predstavili ogromno našega dela. Vendar pa je le tega bilo preveč za zgolj eno noč, zato smo se odločili sokrajane razveseliti s še enim malce bolj sproščenim koncertom. V soboto, 18. junija, smo na domžalski tržnici v okviru promenadnega koncerta izvedli raznolik repertoar popularnih skladb. Ta je vseboval predvsem jazz in blues ritme, pa tudi slovenska popevka ter koračnice niso manjkale. V vlogi solistov so se še posebej izkazali naš tolkalist Tilen Zlatnar (tokrat na prav posebnem inštrumentu), pozavnist Andraž Gnidovec ter pikolistka Polona Mežnar (tokrat v pevski vlogi). Številni obiskovalci tržnice so se ob dobri hrani ter naši glasbi z veseljem poveselili pod sončnimi žarki čudovitega junijskega dopoldneva, godbeniki in godbenice pa smo se po čudovitem zaključku sezone odpravili na poletni oddih od koncertnega nastopanja.

    

Z mesecem junijem pa so »Adijo šola!« rekli tudi naši najmlajši sokrajani, učenci OŠ Venclja Perka. Kot vsako leto je tudi letos na ploščadi pred šolo potekala prireditev, na kateri so učenci, njihovi starši ter učitelji z najrazličnejšimi dejavnostmi in nastopi zbirali sredstva za šolske namene. Pri organizaciji smo jim letos na pomoč priskočili tudi godbeniki, ki smo sprva zaigrali peščico naših skladb – tudi tokrat ni manjkalo koračnic ter jazzovskih ritmov, pevska solista iz godbenih vrst sta bila tokrat Matej Primožič, ki je obudil spomin na nedaven dalmatinsko obarvan koncert, ter Polona Mežnar s slovensko popevko Na vrhu nebotičnika. Nato smo združili moči še s pevskim zborom učencev 1., 2. in 3. razreda. Obiskovalce smo s skladbami iz filmov Sreča na vrvici, Bratovščina Sinjega galeba ter Kekec popeljali nazaj v najnežnejša leta.  

   

Ob 25-letnici samostojne Slovenije je v parku pod Močilnikom v Dobu ter v Letnem gledališču Dob že tradicionalno potekala osrednja proslava ob dnevu državnosti. Domžalski godbeniki smo prisostvovali že pri prvem delu obeleženja praznika, ki je potekal v Slamnikarskem parku , kjer smo v sodelovanju z veteranskimi organizacijami z našimi inštrumenti pospremili dvig slovenske zastave. Nato smo se odpravili proti Dobu, kjer so poleg nas kulturno prireditev popestrili še igralec Pavle Ravnohrib, Domžalski komorni zbor, Balet Stivens ter Plesna skupina Češminka Lipa Domžale. Slavnostna govornika Janez Gregorič ter Maksimiljan Karba sta poleg narodnozavednih govorov doprinesla tudi čestitke vsem udeležencem proslave ob dnevu državnosti.

                                                                    

Tako se Godba Domžale z velikim finalom poslavlja za dva meseca, ki ju bomo izkoristili za kakšen skok v vodo ali pa piknik na prostem. Tudi vam, dragi poslušalci želimo prijetno in čim daljše poletje, namenjeno oddihu ter brezskrbnim dogodivščinam. Lepe počitnice in nasvidenje septembra! 

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart