Novice

Odprtje novega Bio farmacevtskega razvojnega centra Lek

 

Biti povabljen na eno izmed zelo pomembnih dogodkov, kjer si lahko kot VIP gost je izjemna priložnost, a nastopati na njej prava čast. Tako postaneš prvi od prvih ali nekdo, ki doživi več kot le »front row« obiskovalec. Vendar dan, 6. julij, je bil še toliko bolj posebna prireditev. Ne zgodi se vsak dan, da te povabijo na enega bolj varovanih podjetij, kot je mengeški Lek. Pravo vojaško vzdušje smo doživeli že na vaji dan poprej, ko nam je predsednica podala stroga navodila kako vstopati v njihovo ozemlje, hoditi po omejenih področjih in se ravnati po drugih pravilih podjetja. Da pa je bilo ozračje še toliko bolj posebno je med drugimi posebnimi gosti sedel sam Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Za tako velik dan Leka in posebnega gosta, smo združili moči z Mengeško godbo in Kamniškimi mažoretkami. Z največjim pompom, kot smo ga premogli, smo ustvarili prijeteno vzdušje za odprtje novega razvojnega centra, ki bo pomagalo pri nadaljnjem razvoju farmacevtske proizvodnje. Kot za jagodo na vrhu torte pa je z našo instrumentalno podlago zapela tudi Nuša Derenda.

 

Klara Cerar

 

  

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart