Novice

Izguba častnega člana in snemanje

Zelo smo se veselili minulega vikenda, 10 in 11. marca, pa nas je presunila žalostna vest.

AVDICIJA ZA PROSTA MESTA V GODBI DOMŽALE

Kulturno društvo Godba Domžale razpisuje avdicijo za prosta mesta v posameznih instrumentalnih sekcijah Godbe Domžale. Avdicija bo v petek, 2. marca 2018, ob 19. uri.

Naš zaključek leta

Za nami je zagotovo lepo in uspešno leto 2017. Zaključili smo ga s pomočjo gostje našega koncerta, Nuške Drašček

Polna Športna dvorana Domžale je ponorela od navdušenja

Letošnji spomladanski koncert v nekoliko drugačni preobleki ...

¡Y viva España!

Sinočnja vrnitev domov je bila še srečnejša kot odhod v Španijo! :)

Cálmate cabrón!

Za nami je še en dan španske pustolovščine...

Ola!

Drugi dan španske turneje se izteka. Pred nami sta še dva dneva zabave.

Pester december kot dobra popotnica za leto 2017

Mesec december, tako čaroben in poln veselih ljudi, je bil letos za nas godbenike nekaj prav posebnega. Ne samo, da smo leto zaključili z odprtjem novega okna v glasbenem ustvarjanju-z muzikalom, temveč smo odigrali kar tri novoletne koncerte.

Hitrejši, boljši ter okoljevarstveno zavedni – oktober z Godbo Domžale

Ljubljanski maraton, dobrodelni nastop, otvoritev CČN - ne, vinotok nas zares ni pustil praznih rok. Preverite, kam vse je ta mesec segel zvok domžalskih godbenikov.

Septembrski povratek v godbene uniforme

Kot vsako leto, je bil tudi letošnji začetek godbenega leta zelo pester. Na koliko dogodkih ste nas pa vi opazili?

Praznik češenj

Po nekajletnem premoru smo se domžalski godbeniki spet udeležili tradicionalnega praznika češenj v Goriških Brdih. Ta novica je bila v godbenih vrstah sprejeta s prav posebnim navdušenjem, kajti gre za največjo in najbolj odmevno kulturno - turistično prireditev v tej pokrajini, ki jo vsako leto obišče približno 30000 obiskovalcev. V sklopu praznika so potekale številne športne, kulturne in gurmanske prireditve, ki so privabile tudi nas.

Maj z Godbo Domžale

Za nami je delovna pomlad, ki nas je iz zimskih plaščev izvabila pod poletni slamnik. V članku več o tem, kako smo si krajšali čas med pripravami na spomladanski koncert.

Dalmatinska uvertura v domžalsko poletje

Koncert Godbe Domžale in Klape Cambi

Prvomajski nagelj spet vzcvetel

Domžale so zaplavale v prvomajsko jutro ob zvokih domžalske godbe.

Za nas ni pregrad in ne mej!

Godba Domžale na proslavi v Žejah ob dnevu upora proti okupatorju.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart