Dogodki

SLAVNOSTNI KONCERT

Jubilejno leto seveda ne more miniti brez koncerta, ki bo celo praznovanje in veselje povezal v lepo glasbeno celoto. Ob 135. obletnici bomo slavnostni koncert izvedli v petek, 17.5., ob 20. uri v Športni dvorani Domžale.

Veseli smo, da se nam bo na odru pridružila in z nami ustvarjala lepo glasbo osrednja gostja: Lea Sirk, da pa bo večer lep p-o-v-e-z-a-n bo poskrbel simpatični Juš Milčinski.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart