Dogodki

PROSLAVA OB DNEVU UPORA PROTI OKUPATORJU

Tradicionalno sodelujemo na proslavi na Žejah v spomin dnevu upora proti okupatorju.

PRVOMAJSKA BUDNICA

"Zbudi me, za prvi maj..." nam boste lahko prepevali tudi letos. Prvega maj lepo vabljeni, da se nam pridružite na naši poti.

SLAVNOSTNA AKADEMIJA

Ob 135. obletnici Kulturnega društva Godba Domžale bo potekala slavnostna akademija. V Kulturnem domu Franca Bernika se bomo zbrali 8.5. ob 19. uri podelili priznanja in pohvale nekaterim aktivnim godbenikom in godbenicam.

SLAVNOSTNI KONCERT

Jubilejno leto seveda ne more miniti brez koncerta, ki bo celo praznovanje in veselje povezal v lepo glasbeno celoto. Ob 135. obletnici bomo slavnostni koncert izvedli v petek, 17.5., ob 20. uri v Športni dvorani Domžale.

DAN ODPRTIH VRAT

Takoj naslednji dan po slavju, pa bomo skupaj s Centralno čistilno napravo Domžale odprli vrata in vam polepšali obisk z dobrimi godbenimi ritmi.

SLAMNIKARSKI SEJEM

Ko se vrnemo iz gostovanja na Malem Lošinju se bomo hitro poskrili pod slamnike na Slamnikarskem sejmu v Domžalah. Vabljeni, da se skupaj z nami skrijete in raziščete tisto senco pod slamniki.

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart