Dogodki

Proslava Društva upokojencev Domžale

Na proslavi Društva upokojencev Domžale se bo predstavil kvartet Godbe Domžale. Proslava bo v četrtek, 28.9.2017, v Športni dvorani Domžale ob 16. uri.

GODBA V PARKU

Dve občini. Dve godbi združeni v Češminovem parku. Nastop domžalske godbe v gibanju in mengeške godbe z rock koncertom. Oglejte si spektakel na prostem v petek, 15.9.2017, ob 19. uri v Češminovem parku.

Dobrodelni gasilski koncert

Športna dvorana Domžale ob 19. uri

Godbena prioriteta je že od leta 1884 enaka – Glasba.

Godbo Domžale je leta 1884 ustanovil takratni domžalski učitelj Franc PFEIFER. Na začetku svojega delovanja je godba delovala pod okriljem domačega gasilskega društva, zato so bili godbeniki na svojem prvem nastopu istega leta, pri odprtju gostilne v Stobu, oblečeni kar v gasilske uniforme. Prva svetovna vojna je tudi med godbeniki razredčila vrste, saj je bilo veliko članov vpoklicanih. Med vojno je godba nastopala predvsem na pogrebih, po vojni pa je začela z rednimi vajami.

PREBERI VEČ
agrard badex berni borstar bossplast ccn cirius domzalec erpium florjan forte geosan gercar glasbila gsd helios jeretina jskd jurcek keber kos ksradomlje kssimonajenka ksslavkaslandra ksvencljaperka lencek logostrade majhenic metalprofil modrenovice nose obcinadomzale omers petkovski pocivavsek ravbar remeda s-atelje sam servis-pihal sij slamnik systemair triglav-papir turisticno-drustvo vidmar vitanest vodoterm vrtart